1001 Kata Kata Cinta Bahasa Jawa Bisa Bikin Kamu Langsung Nikah 2018

Di Cinta 164 views

Ungkapan kata kata tidak hanya bisa diungkapkan lewat bahasa Indonesia, tetapi juga bahasa daerah seperti bahasa Jawa. Untuk kaum berbahasa Jawa akan lebih mudah dan luwes mengungkapkan perasaan menggunakan bahasa Jawa, terlebih jika lawan bicaranya adalah orang Jawa juga.

Untuk kalian yang paham bahasa Jawa dan ingin mengungkapkan perasaan dengan cara yang tak biasa menggunakan bahasa daerah, Anda perlu membaca dan mempelajari kata kata cinta bahasa Jawa. Anda tidak perlu khawatir dapat dari mana kalimat Jawa tersebut, artikel ini akan memberikannya untuk Anda.

Kata-Kata Cinta Bahasa Jawa

“Lek wedok-wedok muring ora usah mbok takoni opoo? Cukup langsung rangkulen terus ambungen batuke lan bisikono “I Love You” mengko lak wes lulut maneh to.”

“Wadon mah ngono, lanangae ngekei love nang postingan ig wadon liyo langsung nuduh seng nggak-nggak. Seng selingkuhan lah, seng senengan lah, seng gebetan lah. Duh pokoe wadon ribet.”

“Gek utang nang konco ae urung di bayar kok gayane ape mbahagiake anaake uwong, mosok yo ra ndue isin.”

“Bojo iki asline awet seng elek, mergo ayu iki paling banter 20 an wes ilang ayune. La lek bojo lek, sampek tuwek yo tetep awet elek.”

“Malam minggu nang kamar dewean, koyo nongko glundang dulndung dewe.”

“Balek maneh karo mantan iku podo ae karo mangan jangan terong nget-ngetan ora ono sedepe belas.”

“Seng perlu kok inget, wong lanang seng bener-bener setia iku mung nyimpen siji jeneng wong wadon nang jero atine. Megane jenneg wong  wadon liyane bakalan disimpen nang njero hapene.”

“Panen brambang wadae kobong, kadung sayang malah digondol uwong.”

“Dioyak o koyok piye lek wes pancen bocahe orang senneg wes ojo dipekso, ngono kok nyalahne bocahe, kudune kowe iki nayalahke awkmu dewe. Salahe dewe kan nekat.”

Inspirasi Lainnya  1001 Kata Kata Jatuh Cinta Sederhana Tapi Bermakna Buat Doi 2018

kata kata cinta bahasa jawa

“Jarene kan witing tresno kan jalaran soko kulino, kulino dijaka dolan rono-rono.”

“Pengen banget nyileh mesin waktu wek ane doraemon, ape ndelok nang masa depan lak kowe iki jodohku opo udu.”

“He ojo patio ngenyek dangdters iku ndeso, titeni yo lak mben kowe rabi paling yo tak setelke dangdut.”

“Eling lan kelingen iku lelakon naliso iseh gandeng sliramu. Mbangun roso bareng lan tresno asih.”

“Dadio pasangan hang iso nggawe sliramu lali karo masa lalune, mergo hang wes nyaman pasti tenan karo kowe.”

“Mbalekmaneh karo mantan kuwi, podo karo kowe jumuk tisu sneg wes mbok gae ngelap umbel lan mbok lapne nang umbelmu maneh.”

“Biasane lo yo, lak wong selingkuh kuwi dadi apeik banget lan luwih romantis. Ati-ati.”

“Nyesek kuwi lak wes dilalekne karo uwong seng ora iso awak dewe lalekne.”

“Wes kadung jeru roso kangen iki marang manis esemmu, abnag lambemu manggismu.”

“Nek wes jenenge sayang kuwi kuudne ora nuntut pasangan dinggo dai wong liyo mung mergo kekurangane, malah haruse tambah sayang.”

“Wadon kuwi nek wes kadung sayang yo sayang tenan. Nek wes kadung mbok nggawe nyeselm awas kowe seng nyesel dewe.”

“Isih tetep bartahan karo wong seng mung iso ngelarani kowe, opo iku seng diarani sayang? Mosok yo ora iso golek seng luwih teko kuwi?”

“Dadi kowe iki penak sebenere ya, pinter lek nggawe uwong sayang banget nang kowe. Terus mari ngono mbok tinggal pas lagi sayang-sayange.”

“Cinta iku uduk perkoro sepiro karepa kowe iso ngucapke, tapi sepir akehe seng mbok buktikne nang de.e. Ngono lo.”

“Uduk cinta lek sampe ora cemburu, tapi uduk cinta barang lek sampek terus ngelarani.”

Inspirasi Lainnya  999+ Kata Kata Romantis yang Bikin Hati Meleleh 2018

“Tolong yo, lek pas bareng aku ora usah mbahas masa lalu. Emang ketoke aku ora popo, tapi njerone ora kiro-kiro.”

“Opo kowe ora mudeng to rasa sayang lan cintaku neng kowe iki gedene sepiro? Yo luwih gede ketimbang rasa sayangmu nang de e.”

“Emang akeh coro dinggo bahaia, salah sijine yo ngeculke uwong seng mung iso nyia-nyiake kowe.”

Kalimat di atas merupakan kumpulan kata kata cinta bahasa Jawa jika Anda ingin mengungkapkan perasaan kepada pasangan Jawa Anda dengan cara yang berbeda. Penggunaan bahasa Jawa juga disesuaikan dengan daerah Jawa masing-masing.

999+ Kata Kata Buat Mantan yang Bakal Bikin Mantan Galau 2018
999+ Kata Kata Buat Mantan yang Bakal Bikin Mantan Galau 2018
Mantan adalah sebutan manusia yang telah meninggalkan
Kumpulan Kata Kata Sedih yang Paling Menyentuh Hati 2018
Kumpulan Kata Kata Sedih yang Paling Menyentuh Hati 2018
Sedih adalah rasa atau ungkapan yang muncul
999+ Kata Kata Romantis yang Bikin Hati Meleleh 2018
999+ Kata Kata Romantis yang Bikin Hati Meleleh 2018
Menjadi seorang yang romantis tak perlu banyak
1001 Kata Kata Cinta Buat Pacar Paling Romantis 2018
1001 Kata Kata Cinta Buat Pacar Paling Romantis 2018
Menjadi seorang insan yang membutuhkan cinta, pastinya

Tinggalkan pesan "1001 Kata Kata Cinta Bahasa Jawa Bisa Bikin Kamu Langsung Nikah 2018"

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Baca Juga×

Top